Vanliga frågor

Kan man komma till mottagningen via remiss från vårdcentralen?

Det är tyvärr ej möjligt att få behandling på mottagningen via remiss från vårdcentralen. Det kan dock vara möjligt att få behandling via ditt försäkringsbolag. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag och undersök om psykologsamtal ingår i din försäkring.

Hur snabbt kan jag få tid?

Vanligtvis går det att få en tid inom ett par månader.

Hur långt är varje behandlingstillfälle?

Om du kommer för behandling med Interpersonell terapi är varje behandlingstimme 45 min. Om du kommer för behandling med EMDR är de inledande samtalen 45 min. Då traumabearbetningen påbörjas är ett behandlingstillfälle med EMDR vanligtvis 60 eller 90 min.

Vad kostar ett behandlingstillfälle?

Ett behandlingstillfälle på 45 minuter kostar 1300 kr.

Vilka avbokningsregler gäller?

Det är kostnadsfritt att avboka/omboka fram till 24 h innan bokad tid (för tid bokad en måndag gäller att tiden behöver  avbokas på fredagen innan klockslaget för den inbokade tiden på måndagen). För tider som avbokas senare än 24 timmar innan debiteras kostnaden för samtalet.

Kan man sätta igång EMDR-behandlingen vid första samtalstillfället?

Det vanliga är att traumabehandlingen med EMDR kan påbörjas vid andra eller tredje samtalet. Det behövs oftast två förberedande samtal, dels för att jag ska förstå dina aktuella symtom och hur dessa symtom har uppstått, dels för att förbereda och skapa trygghet inför den kommande behandlingen. Vi kommer under de första samtalen att prata om hur du har haft det tidigare i livet och du kommer att få gestalta detta på en tidslinje, där även ev traumatiska/störande händelser kommer att ringas in. Du kommer även att få fylla i ett eller flera formulär angående din psykiska hälsa. Efter behandlingen kommer du att få fylla i samma formulär igen för att vi ska kunna jämföra dina symtom före och efter behandlingen.

Hur lång tid tar behandlingen med EMDR?

Det är en fråga som är svår att svara på innan vi har träffats och jag bättre har förstått dina symtom och hur dessa har uppstått. Det är också helt individuellt, dvs att olika personer bearbetar svåra händelser olika snabbt. EMDR är dock en skonsam och effektiv behandlingsmetod, dvs att behandlingen generellt går snabbare än med andra jämförbara behandlingsmetoder. Ca 1-3 behandlingar (90 min) kan uppskattas för en traumatisk händelse. Behandlingen kan också gå fortare eller ta längre tid.

OFFERT